Jag har länge funderat på hur ljud från KMT kan ha låtit när de en gång uttalades och kom till liv. Vilka olika ljud fanns i hemmen, på marknaderna i verkstäderna, i templen, i skolorna, på fälten, överallt?
Hur lät det när de sjöng och dansade? Hur lät deras instrument? Hur var instrumenten stämda? Vilka dofter fanns det? Hur luktade det överallt? Vi får aldrig veta, men vi kan försöka. Det finns en del på nätet och här är en inbäddad länkad videofil på YouTube av en man som framför en hymn till gudarna och till KMTs ärorika och segerrika obesegrade arme. Man blir i vilket fall som helst mycket fascinerad av språket. Det låter mäktigt. Från cirka år 1200 fvt.

Hymn framförd av M Mohie
#Kmtology #AncientEgyptianLanguage
Ancient Egyptian victory song (In ancient Egyptian language)
Endast ljud